3 dagen schaatsplezier voor leden IJsclub Dronten

door

in

Het afgelopen weekeinde was heel het land in de ban van de prachtige weersomstandigheden. Ook op de ijsbaan van de IJsclub Dronten werd volop genoten van het ijs.

Hoewel door Corona omstandigheden de toegang anders verliep als anders, konden leden van de schaatsvereniging zich online aanmelden. Per dag werden drie tijdsblokken á 2 uur beschikbaar gesteld. Omdat vrijdag het ijs op de grote ijsbaan nog niet voldoende veilig was, werd per tijdsblok 80 personen toegelaten. Gelukkig zette de vorst nog even door en kon ook vanaf zaterdag de hele ijsbaan open. Het aantal toe te laten personen konden wij daardoor ophogen naar 200 per tijdsblok.

Er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden, voor veel gezinnen met kinderen kwamen af op de van sneeuw schoongeveegde banen. Op de kleine ijsbaan waren twee banen geveegd en op de grote ijsbaan waren ook twee grote schaatsrondes geveegd.

Helaas was de ijspret van korte duur, helaas moesten wij de toegangspoort door de invallende dooi na zondag gesloten houden.

Wij kijken terug op een prachtig schaatsweekeinde en mochten veel positieve reacties van onze leden ontvangen. En daar doen wij het uiteindelijk voor. Wat ons betreft volgend jaar weer meer ijsplezier.

Het bestuur van de IJsclub Dronten