IJsclub Dronten past de natuurijsbaan aan

Afgelopen week heeft de firma Knipscheer twee dijken op de natuurijsbaan in Dronten aangelegd. Één dijk splits de natuurijsbaan in twee delen, namelijk een kleine ijsbaan en een grote ijsbaan. Met de kleine ijsbaan hoopt het bestuur van de IJsclub Dronten straks bij vorst eerder open te kunnen gaan omdat op dit gedeelte minder water zal staan, dan op het grote gedeelte en ook is het water rustiger door het kleinere oppervlakte. Tevens zal indien de beide ijsbanen open kunnen, de kleine ijsbaan beschikbaar zijn voor kinderen waar zij dan rustig kunnen leren schaatsen terwijl de grote jeugd en volwassen ongestoord hun rondjes kunnen rijden op de grote ijsbaan. Bij de nieuwe indeling heet het bestuur rekening gehouden dat er op de grote ijsbaan nog steeds een 400 meter lange baan kan worden uitgezet en eventueel ook op een 160 meter korte baan gesprint kan worden.
De tweede dijk is in de lengte in het midden van de grote ijsbaan gelegd en moet straks ook zorgen dat het water (golfslag) wat minder wordt zodat het ijs daar ook wat sneller aangroeit en tevens grote windwakken tegen gaat. Daarnaast dient de dijk bij sneeuwval als plek waar het sneeuw op het ijs heen kan worden geschoven zodat het ijs grotendeels ijsvrij blijft. Onder grote hopen sneeuw smelt het ijs namelijk en de ijsbaan was te groot om alle sneeuw naar de zijkant te schuiven.
Met deze maatregelen meent het bestuur van de IJsclub Dronten weer een paar belangrijke stappen te hebben gezet om de kans op ijspret op haar natuurijsbaan te vergroten als koning Winter ons land strak weer aandoet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.