IJsclub Dronten stapt over op nieuw toegangssysteem voor leden

De IJsclub Dronten stapt met ingang van dit jaar over op een nieuw toegangssysteem voor leden. Voorheen ontvingen de leden van de IJsclub Dronten ieder jaar een nieuwe papieren ledenkaart voor dat seizoen die ze bij de ingang konden tonen. Het jaarlijks versturen van de kaarten bracht ieder jaar steeds hogere portokosten met zich mee en was er de wens vanuit het bestuur om het ledenadministratie systeem te moderniseren.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat we over zijn gestapt naar een vaste persoonsgebonden kunststof ledenpas met barcode die bij de ingang zal worden gescand. Deze ledenpas zal geldig blijven zolang men lid blijft van de IJsclub Dronten. Bij het opzeggen van het lidmaatschap zal de ledenpas worden gedeactiveerd en kan men daarmee geen gratis toegang meer verkrijgen tot de natuurijsbaan van Dronten.

De aanschaf van dit nieuwe toegangssysteem en de nieuwe ledenpassen bracht natuurlijk een flinke kostenpost voor de IJsclub met zich mee, maar het bestuur is zeer blij dat Wouda Installatietechniek die ons vaker heeft gesponsord een flink deel van deze kosten op zich heeft genomen. Als dank daarvoor staat Wouda Installatietechniek als sponsor op de achterkant van de ledenpas vermeld en heeft onze voorzitter Albert Bleijenberg en secretaris Piet Bleeker de eerste ledenpas samen met een bloemetje aan Remko Bosma van Wouda Installatietechniek overhandigt. Alle leden hebben inmiddels de nieuwe lidmaatschapskaarten samen met de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering die dit jaar in de Open Hof zal worden gehouden per post ontvangen.

Als IJsclub Dronten is het bestuur natuurlijk alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de natuurijsbaan voor de komende winter. Vanwege de Corona maatregelen wordt er organisatorisch wel het een en ander gevraagd van het bestuur en wij hopen alles zo te kunnen organiseren dat mochten we ijs en weder dienende open kunnen, wij in elk geval onze leden toegang kunnen bieden op onze ijsbaan.

Op dit momenten weten wij nog niet hoeveel mensen er straks op onze natuurijsbaan terecht kunnen, dat zal onder andere afhankelijk zijn van het aantal vierkante meters beschikbaar ijs en de dan geldende Corona maatregelen. Bij beperkte aantallen toegestane bezoekers zullen eerst enkel de leden van de IJsclub Dronten toegang krijgen tot de ijsbaan. Omdat met het nieuwe toegangssysteem voor leden kan worden bijgehouden wie er allemaal wanneer op de ijsbaan is geweest, kan er ook worden voldaan aan een eventuele registratieplicht voor het bron en contact onderzoek van de GGD. Inwoners van Dronten en omstreken die geen lid zijn van de IJsclub Dronten zullen er rekening mee moeten houden dat zij dit jaar niet op de natuurijsbaan terecht kunnen. Diegene die nog lid willen worden kunnen zich nog tot 1 december aanmelden bij de IJsclub Dronten om nog voor het lage tarief lid te worden, na 1 december geldt weer het hoge wintertarief.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.