IJsclub Dronten doet mee aan Rabo Clubsupport

De IJsclub Dronten doet ook dit jaar weer mee aan de Rabo Clubsupport om zo een beetje extra ondersteuning te krijgen. Dit jaar willen we het geld gaan gebruiken voor een nieuwe combi ketel. Het clubhuis van de IJsclub Dronten wordt ook gebruikt door het plaatselijke Toon Hermans Huis. Verwarming is ook voor deze doelgroep, in de herfst en in de winter van belang. De huidige combi ketel, draait op propaangas, en is hard aan vervanging toe. Warmwatervoorziening is niet meer beschikbaar en reparatie blijkt niet meer mogelijk.

Bent u lid van de Rabobank geef ons dan ook 1 of 2 van uw stemmen en help daarmee niet alleen de IJsclub Dronten maar ook meteen het Toon Hermans Huis.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Leden IJsclub Dronten en IJsclub Swifterbant gratis schaatsen bij Leisure World

Omdat in deze te zachte winter een natuurijsperiode achterwege is gebleven willen de besturen van de IJsclub Dronten en IJsclub Swifterbant haar leden in het kader van de ijsgarantie een middag gratis schaatsen aanbieden op de prachtige overdekte kunstijsbaan Leisure World in Dronten. De leden van de 2 ijsclubs uit Flevoland kunnen zaterdagmiddag 7 maart a.s. tussen 13.00 uur en 14.30 uur op vertoon van de lidmaatschapskaart gratis naar binnen. Daar kan men de hele middag heerlijk schaatsen op de 400 meter baan en op de binnenbaan van de Dronter kunstijsbaan. Hierbij gelden wel de huisregels van Leisure World wat onder andere inhoudt dat kunst- en ijshockeyschaatsen alleen op de binnenbaan zijn toegestaan. Indien men een gezinskaart heeft, is deze ook voor beide ouders geldig en dienen zich dan gelijktijdig te melden bij de entree van Leisure World.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Algemene Ledenvergadering 2019

Maandag 9 december om 20.00 uur is er weer onze  jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Wij hopen dat we veel leden die meer over de IJsclub Dronten willen weten of willen meehelpen, te mogen verwelkomen in ons clubgebouw aan de Eskimolaan 1 in Dronten. De agenda voor deze vergadering is hier te vinden.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

De pomp staat weer aan voor water op de baan

Vanochtend vroeg in de kou zijn de vrijwilligers van de IJsbaan Dronten weer aan de slag gegaan om het winterseizoen op te starten. De pomp staat weer aan en het water klettert de ijsbaan op. Dit jaar zullen we het waterpeil op de ijsbaan in stapjes verhogen zodat de grond zich rustig gaat verzadigen en eventuele droogtescheuren weer dichttrekken.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Steun IJsclub Dronten tijdens de Rabo ClubSupport

Bent u lid van Rabobank Flevoland? Dan zou het fantastisch zijn als u en uw familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan IJsclub Dronten tijdens de Rabo ClubSupport. Met het geld wat wij daar weer uit kunnen ontvangen zullen wij deze keer besteden aan het moderniseren van onze ledenadministratie. Het jaarlijks rondsturen van de lidmaatschapskaarten is een grote kostenpost en daarvoor zoeken wij nu een alternatief zodat we onze lage lidmaatschapsprijs kunnen handhaven. Meer informatie over de Rabo ClubSupport vindt u op https://www.rabo-clubsupport.nl/flevoland/stemmen

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Leden genieten van “ijsgarantie” in Leisure World

De leden van de IJsclubs Dronten  en Swifterbant hebben afgelopen zaterdag gebruik kunnen maken van de ijsgarantie die de besturen van de beide ijsclubs hebben gegeven voor deze winterperiode. Ongeveer 70 leden van  de IJsclub Dronten hebben hiervan gebruikt gemaakt en ongeveer 50 leden van de IJsclub Swifterbant.

Met in totaal ongeveer 120 schaatsliefhebbers was het dan ook gezellig op de ijsvloer van Leisure World. Voor het volgende seizoen hopen we natuurlijk dat er weer geschaatst kan worden op onze eigen ijsbaan.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Leden IJsclub Dronten en IJsclub Swifterbant gratis schaatsen bij Leisure World

Helaas was deze winter net niet streng genoeg om onze natuurijsbaan open te kunnen doen en daarom willen de besturen van de IJsclub Dronten en IJsclub Swifterbant haar leden in het kader van de ijsgarantie een middag gratis schaatsen aanbieden op de prachtige overdekte kunstijsbaan Leisure World in Dronten. De leden van de beide ijsclubs kunnen zaterdagmiddag 9 maart a.s. tussen 13.00 uur en 14.30 uur op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis naar binnen. Daar kan men tot 16.00 heerlijk schaatsen op de 400 meter baan en op de binnenbaan van de Dronter kunstijsbaan. Hierbij gelden wel de huisregels van Leisure World wat onder andere inhoudt dat kunst- en ijshockeyschaatsen alleen op de binnenbaan zijn toegestaan. Indien men een gezinskaart heeft, is deze ook voor beide ouders geldig en men dient zich dan gelijktijdig te melden bij de kassa van Leisure World.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJskwaliteit bestudeert bij Algemene Ledenvergadering

Bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van afgelopen december was er vooral aandacht voor de wijzigingen die afgelopen zomer op de ijsbaan zijn aangebracht en het verschil in ijskwaliteit bij bevriezing van verschillende soorten water. De wijzigingen op de ijsbaan betrof natuurlijk de aanleg van de dijkjes om 2 ijsbanen te creëren waarbij het bestuur hoopt dat de ijsbaan eerder open kan met de kleine ijsbaan en dat bij sneeuwval we de sneeuw goed kunnen bergen op de dijk. Ook werd er aandachtig gekeken naar blokken ijs gemaakt van water van de ijsbaan en en dat van leidingwater, waarbij men te horen kreeg dat beide watersoorten even snel bevroor, maar zagen dat het ijs van leidingwater wel sterker was. Tijdens de vergadering werden ook 3 bestuursleden weer voor 3 jaar herkozen. Namelijk de heer Albert Fassaert, mevrouw Antje Westra en mevrouw Harma van der Stelt.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Voorbereiding Algemene Ledenvergadering

Afgelopen maand is het bestuur weer bij elkaar gekomen om de komende algemene ledenvergadering voor te bereiden. Wij hopen dat we veel leden die meer over de IJsclub Dronten willen weten of het komend seizoen willen meehelpen, maandag 10 december 2018 om 20.00 uur mogen verwelkomen in ons clubgebouw aan de Eskimolaan 1 in Dronten. De agenda voor deze vergadering is hier te vinden.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Pomp weer aangezet voor nieuw seizoen

Maandag 19 november is de pomp gesmeerd en aangezet om het water weer op de ijsbaan te zetten. De schapen hebben de afgelopen weken nog het gras kort gegraasd en de laatste stukjes met wat hoog gras zijn nog even snel gemaaid. De pomp zal weer de hele week moeten draaien om de ijsbaan vol met water te krijgen, welke nu ook over 2 banen verdeeld is. 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen