Geslaagden voor de opleiding IJsmeester

Maandagavond 14 maart 2022 was de IJsclub Dronten gastheer voor de KNSB.
In onze accommodatie zijn er 14 mensen opgeleid tot IJsmeester.
Deelnemers kwamen vanuit Almere, IJsselmuiden, Kampen en uit Dronten.
4 van de deelnemers zijn ook bestuurslid van de IJsclub Dronten.
De IJsclub Dronten heeft dus nu in totaal 6 officieel opgeleide ijsmeesters aan boord.
Op de foto van links naar rechts: Jan Janmaat, Ab Schaaphok, Harma Barendregt en Remko Strating, onze nieuwe IJsmeesters
Belangrijkste taak van de ijsmeesters: zorgen voor een veilige schaatsomgeving op de ijsbaan Dronten zodra er een voldoende sterke ijsvloer aanwezig is om te kunnen schaatsen.
Ook zijn er twee leden van de ijsclub Dronten bevorderd tot ijsmeester. Beide gaven aan beschikbaar te zijn voor de ijsclub Dronten zodra er ijs ligt. Peter en Theo, dank jullie wel!
We kunnen terugzien op een geslaagde avond, verzorgd door de KNSB.
IJsclub Dronten heeft hier met plezier aan meegewerkt.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Antje Westra benoemd tot Erelid van de IJsclub Dronten

Op maandag 13 december heeft de IJsclub Dronten de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden.

Tijdens deze vergadering hebben twee bestuursleden afscheid genomen als bestuurder, onze penningmeester Albert Fassaert die de penningen op meer dan uitstekende wijze 6 jaar lang heeft beheerd, en Antje Westra die de leden administratie van de IJsclub 40 jaar heeft verzorgd en 30 jaar lang deel uit heeft gemaakt van het bestuur.

Twee bevlogen bestuurders met veel liefde voor de ijssport c.q. het schaatsen.

Antje Westra is door het bestuur voorgedragen als Erelid van de IJsclub en de ALV ondersteunde dat van harte met applaus.

De IJsclub Dronten is een Erelid rijker, volledig terecht en verdiend!

Gelukkig hebben beide aangegeven dat zij voor ons bereikbaar blijven en ook vanaf deze plek willen wij ze nog een keer hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de IJsclub Dronten.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Water op de kleine baan

Met de eerste nachtvorst van het jaar wat voor rijp op het gras zorgde en onder toeziend oog van de schapen, hebben we vanochtend weer de pomp aangezet om water op de ijsbaan te zetten. Hier worden we als vrijwilligers van de IJsclub Dronten helemaal blij van want het winterseizoen is voor ons nu echt begonnen.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Ontvangen cheque Rabo ClubSupport

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een prachtig bedrag van de Rabobank.
De IJsclub Dronten heeft een bedrag gekregen van € 1.111,14.
Alle mensen, leden van de Rabobank, die op ons gestemd hebben dank daarvoor!
De Rabo ClubSupport actie versterkt clubs in Flevoland met geld, kennis en netwerk.
Dat is goed voor de club & geweldig voor de samenleving.

Prachtige actie van deze bank. Nogmaals dank, we gaan het geld goed besteden!

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Algemene Ledenvergadering 13 december 2021

Met alle Corona besmettingen en de opgelegde maatregelen door het kabinet is het onzeker of de Algemene Ledenvergadering door kan gaan. Het bestuur is in overleg om te bezien of en hoe de ALV toch kan plaatsvinden. (Fysiek of per Teams.) De uitnodiging aan onze leden zal komende week per email worden verzonden. De meest relevante stukken voor deze vergadering zullen op de site worden geplaatst.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Oud voorzitter en oud ijsmeester benoemd tot ereleden

Bij de algemene ledenvergadering van afgelopen jaar zijn oud voorzitter Albert Bleijenberg en oud ijsmeester Albert Eefting benoemd tot ereleden van de IJsclub Dronten.

Albert Bleijenberg kijkt terug op de afgelopen 10 jaar waarin hij de voorzitter was van de IJsclub Dronten en haalt meerdere anekdotes en hoogtepunten aan. Albert geeft aan dat hij het met veel plezier heeft gedaan  maar geeft ook aan dat het na 10 jaar mooi is geweest. Goed voor de IJsclub dat er een iets jongere generatie het roer overneemt.

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJsclub Dronten doet mee aan Rabo Clubsupport 2021

Ook dit jaar kunt u weer de IJsclub Dronten extra steunen met de Rabo Clubsupport
Het doel voor de opbrengst van dit jaar is bedoeld om de schaarse verlichting op de natuurijsbaan te verbeteren door middel van LED verlichting. We hopen ook dit jaar op uw steun om dit doel te realiseren dus stem deze week ook op ons. Stemmen kan tot 28 oktober.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

3 dagen schaatsplezier voor leden IJsclub Dronten

Het afgelopen weekeinde was heel het land in de ban van de prachtige weersomstandigheden. Ook op de ijsbaan van de IJsclub Dronten werd volop genoten van het ijs.

Hoewel door Corona omstandigheden de toegang anders verliep als anders, konden leden van de schaatsvereniging zich online aanmelden. Per dag werden drie tijdsblokken á 2 uur beschikbaar gesteld. Omdat vrijdag het ijs op de grote ijsbaan nog niet voldoende veilig was, werd per tijdsblok 80 personen toegelaten. Gelukkig zette de vorst nog even door en kon ook vanaf zaterdag de hele ijsbaan open. Het aantal toe te laten personen konden wij daardoor ophogen naar 200 per tijdsblok.

Er werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheden, voor veel gezinnen met kinderen kwamen af op de van sneeuw schoongeveegde banen. Op de kleine ijsbaan waren twee banen geveegd en op de grote ijsbaan waren ook twee grote schaatsrondes geveegd.

Helaas was de ijspret van korte duur, helaas moesten wij de toegangspoort door de invallende dooi na zondag gesloten houden.

Wij kijken terug op een prachtig schaatsweekeinde en mochten veel positieve reacties van onze leden ontvangen. En daar doen wij het uiteindelijk voor. Wat ons betreft volgend jaar weer meer ijsplezier.

Het bestuur van de IJsclub Dronten

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJsbaan gaat vandaag open!

Yes, het lange vegen van gisteren heeft zijn vruchten afgeworpen en het ijs is nu dik genoeg om open te gaan met de kleine ijsbaan. De grote ijsbaan blijft vandaag nog gesloten. De kleine ijsbaan wordt momenteel geveegd zodat we straks om 12.00 uur de eerste bezoekers kunnen ontvangen. Om 10.30 uur komt de link om voor vandaag te reserveren hier online. Alleen leden van de IJsclub Dronten kunnen reserveren en hebben alleen op vertoon van een geldig ticket en lidmaatschapskaart toegang.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Begonnen met vegen van de kleine ijsbaan

Vandaag zijn onze veegmachines in gereedheid gebracht en hebben we alvast een deel van de sneeuw van onze kleine ijsbaan kunnen vegen. Hierdoor zal de ijslaag op de plek waar geveegd is beter aangroeien naar de gewenste dikte. Donderdagochtend zullen we weer verder gaan met het vegen van de kleine ijsbaan die we naar verwachting als eerste kunnen openstellen voor onze leden die een tijdsblok hebben gereserveerd. Reserveringen kunnen pas worden gedaan nadat het bestuur  heeft besloten dat het veilig genoeg is om voor een langere periode open te gaan.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen