Stem op ook op de IJsclub Dronten bij de Rabo ClubSupport

Als Rabo-lid kun je ieder jaar stemmen op jouw drie favoriete clubs. Dit jaar kan dat van 4 t/m 26 september in de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport

Met jouw stem ontvangen wij geld voor het ons volgende doel: 

In het clubgebouw is het afgelopen seizoen de TL verlichting vervangen door duurzame led verlichting. Zodra we voldoende middelen hebben willen wij de buitenverlichting vervangen door led verlichting.

Mogen wij ook dit jaar weer rekenen op uw stem?
Dat is goed voor jouw club en geweldig voor de samenleving.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Zaterdag 18 februari 2023 vieren wij ons 60 jarig bestaan

Beste leden van de IJsclub Dronten,

Zaterdag 18 februari 2023 vieren wij ons 60 jarig bestaan.

Voor onze jeugdleden, leden tot 18 jaar, organiseren wij een GPS ’11 steden tocht’, in en door het van Veldhuizenbos, mocht er ijs liggen en is de ijsbaan open, dan wordt het een ‘11 steden schaatstocht’ op de ijsbaan! Je kunt deze tocht starten vanaf 14.00 uur.

Na afloop van deze tocht zorgen wij voor friet of erwtensoep in het clubhuis.

Wil je deelnemen? opgeven voor 10 februari 2023 via het mail adres ledenadministratie@ijsclubdronten.nl  (naam en adres + aantal deelnemers).

Van 16.00 tot 19.00 is er een ‘inloop’ receptie voor onze 18+ leden waarvoor wij u van harte uitnodigen! Voor een hapje en drankje wordt gezorgd in ons clubhuis aan de Eskimolaan 1, Dronten.

Komt u naar ons toe laat dat ons dat dan even weten via het mail adres voorzitter@ijsclubdronten.nl  vóór 10 februari 2023.

Tot ziens op 18 februari 2023!

Met sportieve groet,

Voorzitter IJsclub Dronten

Piet Bleeker

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Niet verwacht, toch gekomen

Wie had dat gedacht: dat we in 2022 toch nog zouden kunnen schaatsen? Maar zondag 18 december 2022 was het toch zover. De ijsclub Dronten kon voor haar leden op zondag van 10.00 tot 16.00 uur de poorten openen.

Vele mensen hadden ons al benadert met de vraag of en wanneer het zou kunnen. Vrij precies 180 leden hebben op deze zondagmiddag gebruik gemaakt van de natuurijsbaan.

We hebben dit jaar op de ‘kleine baan’ maar een klein laagje water gezet. Dat betekende wel dat hier en daar een paar stukjes riet door het water omhoog kwamen,  waardoor het leek alsof er wat obstakels in de baan lagen.

In de praktijk bleek dit geen enkel probleem, er kon prachtig rond worden gereden en volop worden geschaatst ondanks dat we maar 5 tot 5,5 centimeter ijs hadden. Het kleine laagje water onder het ijs zakte langzaam weg de grond in waardoor de ijsvloer grotendeels kwam te rusten op de ondergrond.

Zodoende voldoende sterk en verantwoord om op zondag de poorten te openen. We zullen in het bestuur deze methode evalueren en besluiten of we hier, met wellicht enige aanpassingen, de komende seizoenen mee door gaan.

Maar de gevleugelde uitspraak van Piet Zwijnenburg, ons gewaardeerd oud bestuurslid staat nog overeind: ‘We kunnen van alles doen, maar als het niet -voldoende- vriest: geen ijs’

Op naar de volgende ijspret periode!!

Sportieve groet,

Het bestuur IJsclub Dronten

 

 

 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJsbaan is vandaag (zondag 18-12) open voor leden!

Het heeft vannacht nog even goed gevroren en dat heeft onze ijsvloer nog net dat laatste beetje stevigheid gegeven om open te kunnen gaan. Zolang onze ijsvloer het goed blijft blijven we tot 16.00 uur open voor uitsluitend leden! We hebben de kleine baan open maar de kantine blijft gesloten.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJsbaan mogelijk zondagochtend open voor leden

De afgelopen week is het bestuur van de ijsclub druk geweest en hebben we nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. Het ijs is helaas in de 2e helft van de week niet meer zo veel aangegroeid en kunnen we vandaag helaas nog niet open.

Echter als het de komende nacht nog een beetje vriest dan zou er eventueel morgenochtend kunnen worden geschaatst omdat het ijs ook al de bodem begint te raken.
Dit zal echter pas morgenochtend om 9.00 uur worden besloten en hier op de website en facebook worden vermeld.

Mochten we morgenochtend open gaan dan zal dat enkel maar voor onze leden zijn en voor de duur dat het ijs het toelaat.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Water op de kleine baan

Water op de kleine baan. 09-12-2022
Op de vrijdagavond hebben we de waterpomp aan gezet om de ijsbaan te vullen. Hier worden we als vrijwilligers van de IJsclub Dronten helemaal blij van want het winterseizoen is begonnen.
2022 ⛸️ Het zou zo maar eens kunnen
Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Huidige TL verlichting vervangen voor energiezuinige LED verlichting

Om onze energiekosten te drukken hebben we aan het begin van het nieuwe seizoen 2022/23 de huidige TL verlichting vervangen.  De huidige TL verlichting is  vervangen voor LED armaturen. Tevens heeft CTS LED Dronten noodverlichting in de hal geplaatst. Deze LED armaturen geeft een besparing van ca 50%.


 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij u uit voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van
de IJsclub Dronten, op maandag 12 december 2022, aanvang 20.00 uur.

Deze vindt plaats in het IJsclubgebouw, Eskimolaan 1, te Dronten.

De agenda treft u hier aan op de website van de IJsclub Dronten

De contributie voor het seizoen 2022-2023 is ongewijzigd en is onlangs van uw bankrekening afgeschreven.

De komende jaren zal de uitnodiging voor de te houden jaarvergadering -tweede maandagavond in december!- via de bij ons bekende E-mail adressen, social media (website, facebook, twitter) worden verspreid. (Conform besluit jaarvergadering 2019).

In verband met de voorbereidingen vragen wij u om ons voor 1 december te laten weten dat u aanwezig bent: E mail: secretaris@ijsclubdronten.nl

Na aanmelding wordt de agenda en het verslag van de ALV 2021 u per e-mail toegezonden.

Wij wensen u een strenge winter met veel ijspret toe!

Met sportieve groet,
Bestuur IJsclub Dronten.
Secretaris Ab Schaaphok.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

IJsclub Dronten extra steunen met de Rabo Clubsupport

Ook dit jaar kunt u weer de IJsclub Dronten extra steunen met de Rabo Clubsupport
Het doel voor de opbrengst van dit jaar is bedoeld om echte kluunmatten aan te schaffen om deze bij een volgende ijsperiode te gebruiken voor de verbinding tussen de kleine en de grote ijsbaan. We hopen ook dit jaar op uw steun om dit doel te realiseren dus stem deze week ook op ons. Stemmen kan tot 27 september. 

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Geslaagden voor de opleiding IJsmeester

Maandagavond 14 maart 2022 was de IJsclub Dronten gastheer voor de KNSB.
In onze accommodatie zijn er 14 mensen opgeleid tot IJsmeester.
Deelnemers kwamen vanuit Almere, IJsselmuiden, Kampen en uit Dronten.
4 van de deelnemers zijn ook bestuurslid van de IJsclub Dronten.
De IJsclub Dronten heeft dus nu in totaal 6 officieel opgeleide ijsmeesters aan boord.
Op de foto van links naar rechts: Jan Janmaat, Ab Schaaphok, Harma Barendregt en Remko Strating, onze nieuwe IJsmeesters
Belangrijkste taak van de ijsmeesters: zorgen voor een veilige schaatsomgeving op de ijsbaan Dronten zodra er een voldoende sterke ijsvloer aanwezig is om te kunnen schaatsen.
Ook zijn er twee leden van de ijsclub Dronten bevorderd tot ijsmeester. Beide gaven aan beschikbaar te zijn voor de ijsclub Dronten zodra er ijs ligt. Peter en Theo, dank jullie wel!
We kunnen terugzien op een geslaagde avond, verzorgd door de KNSB.
IJsclub Dronten heeft hier met plezier aan meegewerkt.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen