Niet verwacht, toch gekomen

door

in

Wie had dat gedacht: dat we in 2022 toch nog zouden kunnen schaatsen? Maar zondag 18 december 2022 was het toch zover. De ijsclub Dronten kon voor haar leden op zondag van 10.00 tot 16.00 uur de poorten openen.

Vele mensen hadden ons al benadert met de vraag of en wanneer het zou kunnen. Vrij precies 180 leden hebben op deze zondagmiddag gebruik gemaakt van de natuurijsbaan.

We hebben dit jaar op de ‘kleine baan’ maar een klein laagje water gezet. Dat betekende wel dat hier en daar een paar stukjes riet door het water omhoog kwamen,  waardoor het leek alsof er wat obstakels in de baan lagen.

In de praktijk bleek dit geen enkel probleem, er kon prachtig rond worden gereden en volop worden geschaatst ondanks dat we maar 5 tot 5,5 centimeter ijs hadden. Het kleine laagje water onder het ijs zakte langzaam weg de grond in waardoor de ijsvloer grotendeels kwam te rusten op de ondergrond.

Zodoende voldoende sterk en verantwoord om op zondag de poorten te openen. We zullen in het bestuur deze methode evalueren en besluiten of we hier, met wellicht enige aanpassingen, de komende seizoenen mee door gaan.

Maar de gevleugelde uitspraak van Piet Zwijnenburg, ons gewaardeerd oud bestuurslid staat nog overeind: ‘We kunnen van alles doen, maar als het niet -voldoende- vriest: geen ijs’

Op naar de volgende ijspret periode!!

Sportieve groet,

Het bestuur IJsclub Dronten